RIJEČ UREDNIKA

Dragi rođaci i prijatelji,

U ovo Novogodišnje doba želim podijeliti s vama uspomene vezane za naše Mimice, te uz pomoć suvremene tehnologije približiti našu povijesnu i kulturnu baštinu današnjim nasljednicima Mije Mimice i njegove žene Mande.

Jedna od osnovnih intencija osnivanja ove stranice bila mi je podariti Knjigu općenu svakom Mimičaninu, omogućiti svim onima koji nemaju ovu kultnu monografiju, da je pročitaju, pogledaju interesantne stare fotografije, te da u poglavlju rodoslovlja pronađu podatke o svojim precima.

U vrijeme kada se izumitelj Facebooka nije niti rodio i kada se objave nisu mogle lako dijeliti po cijelom svijetu, još davne 1967. godine grupa Zagrebačkih Mimičana, na čelu s urednikom Ive Marinom, počela je izdavati Puntu, šapirografirani mjesečnik, koji je raznosio aktualnosti vezane za Mimice i Mediće po cijelom svijetu. Moja kćerka Nina započela je s digitalizacijom Punte 2018. godine, koristeći www.mimice.net, no kako se ta stranica s vremenom ugasila odlučili smo sve prebaciti ovdje i tu nastaviti s objavljivanjem daljnjih brojeva.

Ovu web-stranicu ću pomalo popunjavati s dokumentacijom koju imam i/ili pronađem, a nadam se da ćete mi i svi vi u tome pomoći. Pošaljite interesantne priloge pa ćemo, kao što to i samo ime ove stranice kaže, nastojati s vremenom, ispričati priču o povijesti Mimica, kulturnim i drugim događajima, ljudima i prirodi, o onome što se dogodilo i čega možda više nema ili neće biti.

U nadi da ćemo kroz pogled u povijest jasnije sagledati našu budućnost, bolje uživati u sadašnjosti, želim vam sretnu i berićetnu 2022. godinu!

Nino Mimica dr. Mira

U Zagrebu, 5. siječnja 2022. godine

Poveznice na web stranice koje uređuje ovaj urednik:  HDABPSŽD  •  HAA  •  STOP-DELIRIJ